http://myshop.s3-external-3.amazonaws.com/shop1238100.pictures.Herdade_dos_grous_tinto_60.jpg

  • producent: Herdade dos Grous - Tinto
  • Land van herkomst: Portugal
  • Gebied van herkomst: Vinho Regional Alentejano
  • Druif: Aragonez, Syrah, Alicante Bouschet en Touriga Naçional
  • Jaar: 2015
  • Alc/vol: 14,5%
  • Inhoud: 0.75
  • Bewaaradvies: Nu drinken tot 2016
  • Serveertempratuur: 16 - 18°C
  • Wijn Type: Stevig rood
  • Gastronomie: Smaakt uitstekend bij rood vlees, stoofpotjes, geroosterd vlees, en een gevarieerde kaasschotel.
  • Levertijd: 2 -3 werkdagen
  • Verzendkosten: Tot 6 flessen assortiment € 2,95.
    Vanaf 12 flessen leveren wij uw bestelling gratis thuis
  • Speciale prijs:
  • € 12,60
  • Normale prijs:
  • 12,95
  • Hoeveelheid:
   
 

Herdade dos Grous - Tinto

Herdade dos Grous (Alentejo) bevindt zich In het hart van het landelijke Alberano in het district Beja. Herdade dos Grous heeft vooral als doel op ecologisch verantwoorde wijze wijnen van uitzonderlijke kwaliteit te produceren. Het landgoed is een oase van biodiversiteit, het totale domein omvat 536 hectare, waarvan 70 gewijd zijn aan de wijnbouw en de andere 466 aan de landbouw, een olijfgaard, en het fokken van top runderrassen en kampioen springpaarden.

Een moderne en toch traditionele wijnmakerij en een vleugje Frans eiken maken het plaatje compleet, waardoor een aantal zeer indrukwekkende range aan wijnen is ontstaan waarbij uitsluitend gebruik wordt gemaakt van regionale druivensoorten.

Luis Duarte, de hoofdwijnmaker en manager van het landgoed werd twee keer geselecteerd als de beste Portugese wijnmaker ( de enige wijnmaker in Portugal die deze eer te beurt viel ) en genomineerd voor de beste wereld- wijnmaker door Der Feinschmecker Magazine, tijdens het evenement ProWein 2010 in Duitsland.

Proefnotitie: Diep, geconcentreerde rode tinten, complexe aroma's. Goed geïntegreerd rijp rood fruit, met hints van toast, kruiden en tabak aroma's door de rijping op hout . Mooie, zachte aroma's, goede concentratie en fijn afgeronde tannines. Serveren tussen 16 tot 18°C. Een mooi begeleiding van mediterrane gerechten, rood vlees, zachte kaassoorten.



De optie van reviews is niet geactiveerd