http://myshop.s3-external-3.amazonaws.com/shop1238100.pictures.Crasto_Superior_Tinto_60.jpg

  • producent: Crasto Superieur - tinto
  • Land van herkomst: Portugal
  • Gebied van herkomst: Douro
  • Druif: Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz, Sousão
  • Jaar: 2012
  • Alc/vol: 14,5%
  • Inhoud: 0.75
  • Bewaaradvies: Nu drinken tot 2018
  • Serveertempratuur: 16 - 18°C
  • Wijn Type: Stevig rood
  • Gastronomie: Smaakt uitstekend bij rood vlees, stoofpotjes, geroosterd vlees, en een gevarieerde kaasschotel.
  • Levertijd: 2 -3 werkdagen
  • Verzendkosten: Tot 6 flessen assortiment € 2,95.
    Vanaf 12 flessen leveren wij uw bestelling gratis thuis
  • Speciale prijs:
  • € 13,90
  • Normale prijs:
  • 14,50
  • Hoeveelheid:
   
 

Crasto Superieur - tinto

Quinta do Crasto is een 'single-quinta', zoals we dat noemen, omdat het een familie-eigendom is, en omdat de wijnen uitsluitend van druiven van eigen wijngaarden gemaakt worden. Het domein is schitterend gelegen op de steile hellingen langs de Dourorivier op 15 minuten afstand van Pinhão. Quinta do Crasto is in vele opzichten een uniek bedrijf. Niet alleen is het nog steeds een familiebedrijf - vader Roquette is bankier en de twee zoons Thomas en Miguel runnen het bedrijf - veel van de medewerkers, die zowel in de wijngaarden als in de kelders werken, wonen ook op Crasto.

De traditie van Crasto is er één van honderden jaren oud. De laatste 100 jaar is de bezitting in eigendom geweest van de familie Roquette. Ook de traditie van wijn maken is nog steeds in ere gehouden. Alleen wordt dat hoe langer hoe moeilijker, doordat er weinig mensen meer mee willen doen aan het treden van de druiven. De traditie in de portvallei wil namelijk, dat de druiven na het plukken direct met de Avonds komt er dan publiek bij en er is muziek en dans. Een folkloristisch spektakel, dat men meegemaakt moet hebben.
voeten getreden worden. De druiven worden hiertoe in een lagar (kuip) gestort en de druiven worden volcontinu in ploegendienst getreden. 's
Men heeft eeuwen geleden al ingezien dat het verbouwen van druiven hier alleen mogelijk was indien er terrassen aangelegd werden. Kleine muurtjes werden op de hellingen aangebracht om telkens een vlak stukje grond van soms maar 1,5 meter breed te creëren. Alles is dus nog handwerk hier. Er kan geen enkel tractor gebruikt worden. Het plukken wordt hoofdzakelijk door vrouwen gedaan. Ook dat maakt deel uit van de traditie.
Proefnotitie:De wijn heeft een elegante en volle geur, met donker fruit, zoals bramen en zwarte bes, vanille en wat chocola.
Een volle en lange afdronk met rijpe tannines. De wijn is mooi in balans met een fijne zuurgraad en wat vanille van houtrijping. Rijp donker fruit, zachte indrukken van chocola en een klein beetje kruidigheid.

Deze wijn vraagt om lekker eten. Denk aan de begeleiding van stevige kazen, lamskotelletjes van de grill of gerechten met wild.

Quinta do Crasto Superior ondergaat een houtrijping van 12 maanden in Frans eiken vaatjes van 225 liter.
De optie van reviews is niet geactiveerd